راهنمای استفاده از پیوند های یکتا وردپرس یا Permalinks

صفحه نخست » آموزش وردپرس » راهنمای استفاده از پیوند های یکتا وردپرس ...
طراحی سایت

wordpress-permalinks-parswp

پیوند های یکتا وردپرس

با راهنمای استفاده از پیوند یکتا وردپرس یا Permalink در در خدمت شما هستیم. در این آموزش با هم می آموزیم که :

  • پیوند های یکتا وردپرس چه هستند؟
  • چه اهمیتی دارند؟
  • چگونه می توانیم به بهترین شکل از آنها بهره بگیریم!

حتما بخوانید : کلیدهای میانبر در وردپرس به عبارتی shortcut keys

پیوند یکتا چیست و چه اهمیتی دارد؟

پیوند های یکتا وردپرس یا Permalinks در واقع همان ساختار پیوند ها / آدرس برگه ها، نوشته ها، دسته بندی ها و … در سایت وردپرسی شما هستند. تا قبل از وردپرس ۴٫۲ ساختار پیوند های یکتا در وردپرس به صورت پیشفرض مطابق حالت زیر بود :

https://parswp.ir/?p=123

همانطور که مشاهده میکنید چنین آدرسی اصلا زیبا و قابل قبول نیست. از طریق پیوند های یکتا این امکان برای شما فراهم می شود که آدرس نامطلوب فوق را به حالتی سفارشی و زیبا تبدیل کنیم که هم برای کاربران قابل درک باشد و هم اصطلاحاً SEO Friendly بوده و منجر به بهبود ایندکس شدن و پدیدار شدن شما در نتایج موتور های جستجو شود. مثلا به حالت زیر توجه کنید :

نوشته-نمونه/https://parswp.ir

همانطور که حتما خودتان هم متوجه شده اید، آدرس بالا هم برای کاربران و هم برای موتور های جستجو کاملا قابل درک بوده و از حالت اول نیز زیباتر است. خوشبختانه وردپرس از نسخه ۴٫۲ به بعد به صورت پیشفرض حالت دوم را برای پیوند های یکتا استفاده می کند اما تا قبل از این نسخه یکی از مهم ترین کارهایی که هر کس بعد از نصب وردپرس باید انجام می داد، تغییر تنظیمات پیوند های یکتا بود.
در وردپرس شما می توانید به شکلی بسیار ساده، ساختار پیوند های یکتا را در سایت خود سفارشی کرده و آنها را مطابق با سلیقه ی خود تنظیم کنید. در ادامه چگونگی انجام این کار را به همراه هم فرا خواهیم گرفت.

حتما بخوانید : نصب آسان وردپرس

آموزش سفارشی سازی پیوند های یکتا در وردپرس

تمامی تنظیمات مربوط به پیوند های یکتا در وردپرس از طریق مراجعه به منوی تنظیمات و رفتن به زیر منوی “پیوند های یکتا” در ناحیه مدیریت وردپرس در اختیار شما قرار می گیرد.

wordpress-permalinks-parswp

اجازه بدهید کمی در رابطه با این ساختار ها توضیح بدهیم. در میان این ساختار ها از نظر سئو، استفاده از ساختار ساده و ساختار عددی اصلا توصیه نمی شود چون در هیچ یک از آنها اثری از نام نوشته به چشم نمی خورد. ساختار ساده را تنها جهت ارائه لینک کوتاه در سایت توصیه می کنیم.
ساختار های روز و نام و ماه و نام از بعد سئو ساختار های مناسبی هستند ولی با توجه به اینکه با انتخاب هر یک از این ساختار ها، تاریخ نوشته به لینک شما اضافه خواهد شد، این امر منجر به طولانی شدن لینک نوشته می شود و به همین جهت این دو نوع ساختار فقط برای وبسایت های خبری که در آنها وجود تاریخ نوشته عملا امری ضروری به شمار می آید، توصیه می شود،علاوه بر طولانی تر شدن لینک به این نکته هم توجه داشته باشی که وجود تاریخ در آدرس یک نوشته، حتی اگر شما آن نوشته را هر روز هم آپدیت کرده باشید و نوشته کاملا مطابق روز باشد، منجر به قدیمی جلوه کردن مطالب وبسایت شما خواهد شد. بنابراین استفاده از این ساختار تنها به سایت های خبری توصیه شده و برای سایت های تجاری، شرکتی و … توصیه نمیشود.

حتما بخوانید : کد کوتاه کننده لینک مطالب برای وردپرس

و اما به بخش ساختار دلخواه می رسیم، در بخش ساختار دلخواه شما می توانید با استفاده از متغیر های موجود، هر ساختاری که مایل هستید را برای آدرس نوشته های خود ایجاد کنید. مثلا یک ساختار بسیار عالی می تواند ترکیب دسته بندی با نام نوشته باشد. برای این کار کافی است کد زیر را در بخش ساختار دلخواه قرار دهید :

/%category%/%postname%/

به این نکته اشاره کردیم که در این بخش متغیر های متنوعی در اختیار شماست که شما می توانید با آنها ساختار دلخواه خود را ایجاد کنید. راهنمای این متغیر ها در زیر آمده است :

%year%
سال نوشته به صورت چهار رقمی مثلا ۲۰۱۶

%monthnum%
ماه نوشته مثلا ۰۵

%day%
روزی از ماه که نوشته در آن منتشر شده مثلا ۲۵

%hour%
ساعت درج نوشته مثلا ۱۷

%minute%
دقیقه ای که نوشته در آن درج شده مثلا ۳۵

%second%
ثانیه انتشار نوشته مثلا ۵۴

%postname%
نام نوشته. مثلا اگر عنوان نوشته سلام دنیا باشد، آدرس آن به صورت سلام-دنیا خواهد بود. این مقدار را با تنظیم نامک در هنگام درج نوشته هم میتوانید کنترل کنید.

%post_id%
شماره ای منحصر به فرد که به هر نوشته اختصاص میابد. مثلا ۱۲۶۷

%category%
نام یا نامک دسته بندی. توجه داشته باشید که اگر دسته بندی نوشته خودش یک زیر دسته باشد، دسته ها به صورت تو در تو در آدرس درج خواهند شد.

%author%
نام نویسنده ی نوشته

کلیه ی متغیر های فوق را می توانید در ایجاد کردن آدرس دلخواه خود به کار بگیرید. فقط حواستان باشد که آدرسی که تولید میکنید بیش از حد طولانی نباشد.

یک هشدار مهم …

تغییر ساختار پیوند های یکتا برای سایت هایی که دارای مطالب زیادی هستند که همه قبلا در گوگل و سایر موتور های جستجو ایندکس شده اند اصلا توصیه نمی شود (سایت هایی که بیش از ۳-۶ ماه ازتاسیس آنها گذشته و برای خود جایگاهی کسب کرده اند). تغییر ساختار پیوند های یکتا از آنجایی که منجر به تغییر آدرس نوشته های شما خواهد شد، باعث می شود که ورودی های موتور های جستجو را برای نوشته های ایندکس شده از دست بدهید و اگر نوشته هایتان در شبکه های اجتماعی هم به اشتراک گذاشته شده باشند، ورودی شبکه های اجتماعی را نیز از دست خواهید داد. بنابراین در این زمینه دقت زیادی به خرج دهید و توجه داشته باشید که تصمیم گیری برای ساختار پیوند های یکتا کاری است که در همان ابتدای راه اندازی سایت باید انجام دهید. اگر بعدا مجبور به انجام چنین کاری شدید، حتما از یک متخصص کمک بخواهید و بدون بررسی و تحقیق و در نظر گرفتن نتایج کاری انجام ندهید.

اشتراک گذاری :
مطالب زیر را حتما بخوانید

روش های جلوگیری از هک شدن وردپرس

جلوگیری از هک و ویروسی شدن وردپرس “هک و ویروسی شدن وردپرس”، شاید شنیده باشید که یک ...

نمایش رسانه ها به صورت لایت باکس با Lightbox Plus

لایت باکس وردپرس با Lightbox Plus همه ی ما در وبسایت خود از تصاویر، ویدئوها، متون خاص ...

چک سئو با وورنک Check SEO Woorank کاملا رایگان

چک سئو با وورنک Check SEO Woorank کاملا رایگان – پارس وردپرس  ابزار تجزیه و ...

دیدگاه کاربران
نظرات کاربران برای این مطلب را دنبال کنید


برای نمایش دیدگاه کلیک کنید
    ۰ دیدگاه ثبت شده
اطلاعات پست

۲۰۲۸

بازدید

۰

دیدگاه

0

علاقه مندی

5 از 1 رای
  • تاریخ انتشار
  • ۱۴ فروردین ۱۳۹۵
  • آخرین بروزرسانی
  • ۱۴ فروردین ۱۳۹۵
  • دسته‌بندی‌
  • آموزش وردپرس
  • لینک کوتاه
  • برچسب ها
  • , , , , , , , , ,
  • + نمایش تمام جزئیات